Site-ul fara javascript
Termeni si conditii

*CONDITIILE GENERALE

Clientul trebuie sa citeasca si sa confirme prezentele conditii de rent a car bucuresti prin semnarea contractului. Acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile stipulate mai jos. Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea unui autovehicul fara explicatii.

Varsta Clientului

Clientul si conducatorii desemnati, mentionati in prezentul contract pentru inchirieri masini, trebuie sa aiba minim 21 de ani si sa fie posesorii unui permis de conducere valid, cu o vechime mai mare de 1 an. In cazul in care aceste conditii nu sunt indeplinite, se solicita o garantie de minim 200 € care se ramburseaza numai la returnarea masinii in buna stare de functionare si de caroserie, cu toate documentele, accesoriile si echipamentele din dotare.

Plata

Tarifele sunt stabilite in € si conain TVA-ul si asigurarile catre terti. Plata cash se face in avans, in $, € sau lei, la cursul BNR+2% din ziua efectuarii platii. In unele situatii, la livrare, se poate solicita o garantie de 200-400€. Garantia va fi utilizata pentru penalizare, in cazuri de distrugeri constatate in interiorul sau exteriorul autoturismului (200€), furt ale partilor autoturismului (200€), pierderi ale documentelor autoturismului (100€) sau ale cheilor autoturismului (150€) etc. Aceasta suma va fi returnata la recuperarea autoturismului oferit pentru inchirieri auto, in buna stare de functionare si de caroserie, cu toate documentele, accesoriile si echipamentele din dotare.

Carburant si Ulei

Combustibilul nu este inclus in pret si se afla in sarcina clientului. Masina se livreaza cu rezervorul plin, urmând a fi recuperata in aceeasi stare. La recuperarea masinii, pentru combustibilul lipsa, indicat la bord, se calculeaza penalizari de 1,5 €/litru. Uleiul si intretinerea vehiculului sunt in sarcina proprietarului de inchirieri masini.

Predarea si recuperarea masinii inchiriate

Livrarea si restituirea autoturismului se face la locul, data si ora indicata de client si mentionata in Contractul de Inchiriere, fara costuri suplimentare, pe raza orasului Bucuresti. Livrarea si restituirea se poate efectua si la alte locatii din tara, cu acordul proprietarului si pe baza unui tarif convenit. Autoturismul va fi predat clientului in conditii generale bune, fara defecte ascunse sau vizibile, orice informatie asupra conditiilor de prezentare a autoturismului fiind facuta in contract. Clientul va returna autoturismul impreuna cu actele, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizate in Contractul de Inchiriere. In caz de intarzieri anuntate, de pana la o ora, nu se percep tarife suplimentare pentru rent a car otopeni. La returnarea autoturismului cu o intarziere anuntata, mai mica cu trei ore fata de ora specificata in Contractul de Inchiriere, se percepe un tarif suplimentar pentru o jumatate de zi de inchiriere, iar la intarzieri de peste 3 ore se percepe un tarif suplimentar pentru o zi de inchiriere. La expirarea duratei de inchiriere prezentul contract devine nul, daca nu s-a convenit altfel, si ne rezervam dreptul de a declara autoturismul la politie ca fiind furat.

Utilizarea autoturismului inchiriat

Clientul se angajeaza sa conduca vehiculul inchiriat respectind dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice si alte reguli cum ar fi:

  1. Nu va supraincarca autoturismul si nu-l va folosi pentru transportul de marfa;
  2. Nu va folosi autoturismul inchiriat de la firma de inchirieri auto bucuresti in curse, teste, sau pentru a impinge sau remorca alte vehicule sau remorci;
  3. Nu va efectua reparatii asupra autoturismului decit la garaje auto autorizate si numai cu acordul si conform cu instructiunile proprietarului, fiind rambursat pe baza prezentarii facturii eliberate in numele proprietarului, insotita de devizul de reparatii;
  4. Nu va lasa masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaje) sau cu cheile in contact;
  5. Va utiliza autovehiculul in concordanta cu instructiunile de folosire a autoturismului emise de producatorul acestuia;
  6. Nu va conduce sub influenta bauturilor alcoolice, a medicamentelor sau drogurilor.
  7. Plata daunelor aparute ca urmarea a utilizarii vehiculului in conditii necorespunzatoare,ca de exemplu, drumuri in stare proasta, va fi suportata de Locatar.
  8. Compania noastra de inchirieri masini isi declina responsabilitatea fata de daunele provocate tertilor sau autoturismului, care pot aparea pe perioada inchirierii masinii din vina Locatarului, in situatia in care acesta a furnizat informatii false privind indentitatea, adresa sau permisul de conducere. In aceste cazuri, Locatarul nu intra sub incinta politei de asigurare;
  9. Nu va lasa masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaje) sau cu cheile in contact;
  10. Se va utiliza autovehiculul in concordanta cu instructiunile de folosire a autoturismului emise de producatorul acestuia.
Nerespectarea acestor reguli duce la retinerea garantiei si plata de catre client a reparatiilor aferente aducerii autovehiculului in starea de functionare initiala.

Asigurari

Vehiculul este asigurat pentru daune cauzate tertilor numai pentru perioada de inchiriere specificata in Contractul de Inchiriere. Daunele suferite de vehiculul inchiriat, din vina clientului, sunt asigurate, mai putin o suma de 200-400€ ce este in sarcina clientului. Daunele produse masinii conduse sub influenta alcoolului sau a drogurilor sunt suportate integral de catre client. Proprietarul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru obiectele lasate in autoturism, pe durata perioadei de inchiriere. In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie si anuntarea firmei de inchirieri masini bucuresti care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile de reparatii.

Jurisdictie

Orice litigiu ce apare in derularea prezentului contract de rent a car otopeni va fi supus instantelor competente a jurisdictiei din Bucuresti.